Search Engine Optimization (SEO)

Voor een goede vindbaarheid is het belangrijk dat uw website bovenaan de zoekresultaten van Google verschijnt. Wij helpen je graag met het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Dit optimaliseren wordt ook wel SEO genoemd. Wilt u een WordPress website laten maken die goed gevonden wordt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalization. Door het op de juiste manier gebruiken van zoekwoorden en het bouwen van links naar jouw website op andere websites zorgen we ervoor dat jouw website geoptimaliseerd wordt voor zoekmachines. Dit betekent dat jouw website zowel internationaal als lokaal beter gevonden wordt doordat deze hoger in de zoekresultaten verschijnt wanneer mensen relevante zoekwoorden ingeven.

Veel mensen die een WordPress website laten maken realiseren zich niet hoe belangrijk SEO kan zijn. Zoekmachineoptimalisatie zorgt er niet alleen voor dat meer mensen jouw website beter kunnen vinden maar ook belanden zo de juiste mensen die voor jou interessant kunnen zijn op jouw website. Door het optimaliseren van je website voor zoekmachines zoals Google kun je er van op aan dat je website meer potentiële klanten zal trekken en beter zichtbaar zal zijn voor de buitenwereld.

 Hoe werkt SEO?

Door middel van een zoekwoorden onderzoek bekijken we welke zoekwoorden je website beter vindbaar kunnen maken. Op basis van deze zoekwoorden optimaliseren we o.a. de titel, beschrijving, tags en de teksten op je website. Ook d.m.v. linkbuilding (het bouwen van zogenaamde ‘backlinks’) zorgen we ervoor dat je website hoger in de zoekresultaten van Google wordt getoond.

Wil je je bestaande website laten optimaliseren of een nieuwe geoptimaliseerde WordPress website laten maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Search Engine Advertising (SEA)

Search Engine Advertising is een techniek om op betalende wijze te verschijnen in de zoekresultaten van zoekmachines als Google, Bing en Yahoo. Om dat te bereiken, kies je zelf de zoektermen die belangrijk zijn voor je bedrijf en waarvoor je bijgevolg gevonden wil worden in de zoekresultaten. Geen grote, ongesegmenteerde reclamecampagnes, maar gedetailleerde content advertising die mensen bereikt op het moment dat ze zelf al hebben aangegeven (mogelijke) interesse te hebben in jouw product of bedrijf.

 Hoe werkt Google AdWords?

  • Search Engine Advertising werkt volgens het Cost Per Click principe (CPC): je betaalt enkel als een bezoeker op jouw Google AdWords of Bing Ads advertentie klikt. De kost per klik wordt mede bepaald door de concurrentiegraad van de gekozen keywords, de content en de kwaliteit van jouw landingspagina’s en de Click Through Rate (CTR, de verhouding van het aantal kliks t.o.v. het aantal vertoningen) van jouw advertenties. Meteen de reden waarom kwaliteit zo belangrijk is bij de opzet van een SEA campagne
  • De Google AdWords advertenties verschijnen wanneer men zoektermen of keywords ingeeft die opgenomen zijn in je zoekwoordenlijst. De positie in de resultatenlijst wordt bepaald door het bedrag dat je wil betalen per klik (of conversie), de concurrentiegraad van de zoekwoorden en de kwaliteit van je campagne. Het is dus essentieel om een campagne op te zetten die relevante keywords bevat, kwalitatief is opgesteld en de juiste doelen bereikt.
  • Met Google AdWords behoud je altijd de volledige controle over je budget, en zolang dat dagelijks budget niet overschreden wordt blijven jouw Google AdWords advertenties actief.

Hoeveel kost adverteren via Google AdWords?

Dat bepaal je volledig zelf. Zoals reeds gezegd, kan je de maximale Cost Per Click zelf bepalen voor elke Google AdWords advertentie. Daarnaast kan je een dagbudget opgeven. Er zal dagelijks nooit meer dan dit bedrag worden aangerekend.

Een tweede deel van de kostprijs wordt bepaald door de onderhoudskosten. Het monitoren, analyseren, uitbreiden en optimaliseren van bestaande Search Engine Advertising campagnes is een broodnodig element om langdurig succes te garanderen. Afhankelijk van de grootte van jouw campagne en de moeilijkheidsgraad van jouw doelen, wordt een maandelijkse beheerskost berekend.

iDesignwork houdt je Google AdWords budget onder controle. Onze gecertifieerde Google AdWords- specialisten optimaliseren de campagnes regelmatig en zorgen ervoor dat je Google AdWords advertenties op de best mogelijke plaats verschijnen. Wij controleren je campagne(s), analyseren de resultaten en doen de nodige aanpassingen om de advertenties te optimaliseren. Aan de hand van rapportagetools bezorgen wij op regelmatige basis een rapport met de resultaten en een overzicht van de uitgevoerde optimalisaties.

iDesignwork is bovendien gespecialiseerd in conversiegerichte campagnes. Dat betekent dat we ons vooral richten op het genereren van meer leads via Paid Search Advertising. De hoeveelheid clicks is daarbij ondergeschikt aan het aantal klanten of aanvragen dat gegenereerd wordt vanuit de AdWords campagnes. Hoe relevanter we je Google AdWords advertenties kunnen maken en hoe beter de rankings worden, hoe meer leads we voor jouw bedrijf kunnen genereren.

 

Social Media Advertising (SMA)

Social Media Advertising is een vorm van online marketing dat gebruikt maakt van social media netwerken als tool.

Het doel van social media advertising is het creëren van content dat gebruikers delen, liken en interessant vinden waardoor de naamsbekendheid stijgt of het aantal conversies wordt verhoogt.

Wat voor social media je het beste kunt gebruiken hangt af van uw doelgroep af. Het is altijd belangrijk om uw doelgroep goed te kennen, maar voor social media is dit nog belangrijker. Het is namelijk mogelijk met social media advertising om jouw doelgroep specifiek te benaderen.

Je scrolt snel langs berichten heen als de eerste korte aanblik niet interessant is. Zorg er dus voor dat je content prikkelt. Wanneer je ze visueel prikkelt kan je daarna de boodschap overdragen. Beeld en geluid helpen dus vaak ook beter ten opzichte van tekstuele berichten. Interessante content wordt daarnaast ook vaker gedeeld en geliket, wat resulteert in een groter bereik en dus meer naamsbekendheid.

 

The highest of distinctions is service to others.

King George VI