SEARCH ENGINE OPTIMIZATION (SEO)

Search engine optimization, ook wel SEO genoemd, speelt een belangrijke rol in de online vindbaarheid van een bedrijf. Voor een goede online vindbaarheid, is het belangrijk dat jouw website bovenaan de zoekresultaten van Google komt te staan. Met search engine optimation (SEO) realiseert internetbureau iDesignWork dit voor jou. SEO is van toepassing op ieder type website. Of het nu gaat om een website draaiende op een CMS systeem als WordPress, Shopify, custom build websites of een opensource website.

Wil je een WordPress website laten maken die goed gevonden wordt? Dan ben je bij internetbureau iDesignWork aan het juiste adres.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalization en wordt gebruikt om jouw website in de zoekresultaten van Google weer te geven. Hoe hoger jouw website in de zoekresultaten staat, hoe beter je vindbaar voor de doelgroep bent. Door op de juiste manier van zoekwoorden gebruik te maken, wordt jouw website namelijk gekoppeld aan zoektermen. Deze zoekwoorden gebruikt jouw doelgroep om jouw producten of diensten via Google te vinden. Dit betekent dat jouw website zowel internationaal als lokaal beter gevonden wordt. Dit komt doordat je hoger in de zoekresultaten verschijnt wanneer mensen relevante zoekwoorden ingeven.

Veel mensen die een WordPress website laten maken realiseren zich niet hoe belangrijk SEO voor een website is of kan zijn. Zoekmachineoptimalisatie zorgt er niet alleen voor dat meer mensen jouw website beter kunnen vinden, maar het zorgt ook voor kwalitatief verkeer op de website. Dit wil zeggen dat de juiste mensen, met serieuze interesse in jouw aanbod, naar jouw website zullen navigeren. Door zoekmachine optimalisatie kun je er van op aan dat jouw website meer potentiële klanten zal aantrekken en beter zichtbaar zal zijn voor de buitenwereld.

Hoe werkt zoekmachineoptimalisatie (SEO)?

Door middel van een zoekwoorden onderzoek bekijken we welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt. Hierdoor weten wij exact hoe wij jouw website beter onder de doelgroep vindbaar kunnen maken. Op basis van deze zoekwoorden, optimaliseren we o.a. de titel, beschrijving, metadata en de teksten op jouw website. Ook d.m.v. linkbuilding (het bouwen van zogenaamde ‘backlinks’) zorgen we ervoor dat jouw website hoger in de zoekresultaten van Google wordt getoond.

Wil je je bestaande website laten optimaliseren of een nieuwe geoptimaliseerde WordPress website laten maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

SEO TEKSTEN

Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is de content van jouw website pagina’s. Op basis van de teksten van jouw website wordt de relevantie voor bepaalde zoektermen door Google beoordeeld. Hierdoor dien je van SEO geoptimaliseerde teksten gebruik te maken wanneer je bijvoorbeeld wilt dat een specifieke pagina, product of dienst goed op Google vindbaar wordt.

Internetbureau iDesignWork helpt je bij het schrijven van SEO teksten, zodat de inhoud perfect op de juiste zoekwoorden aansluit. Wij zorgen voor een SEO tekst die grammaticaal en spellingtechnisch in orde is en goed verloopt. Hierdoor worden de relevante zoektermen op een optimale manier voor Google en leesbaarheid toegepast. Bovendien, is een investering in SEO teksten een kleine en toegankelijke stap naar de optimalisatie van jouw website.

 

SEARCH ENGINE ADVERTISING (SEA)

Search Engine Advertising is een marketingmethode om op betalende wijze in de zoekresultaten van zoekmachines als Google, Bing en Yahoo te verschijnen. Om dat te bereiken, adverteer je op de zoektermen die belangrijk zijn voor jouw bedrijf en waarop je gevonden wil worden in de zoekresultaten. Geen grote, ongesegmenteerde reclamecampagnes, maar gedetailleerde content advertising. Deze bereikt mensen op het moment dat ze zelf al hebben aangegeven (mogelijke) interesse te hebben in jouw product of bedrijf.

 Hoe werkt Google AdWords?

  • Search Engine Advertising werkt volgens het Cost Per Click principe (CPC). Je betaalt enkel advertentiekosten als een bezoeker op jouw Google AdWords of Bing Ads advertentie klikt. De kost per klik wordt onder andere bepaald door de concurrentiegraad van de gekozen keywords. Maar ook de content en de kwaliteit van jouw landingspagina’s en de Click Through Rate (CTR, de verhouding van het aantal kliks t.o.v. het aantal vertoningen) van jouw advertenties. Meteen de reden waarom kwaliteit zo belangrijk is bij de opzet van een SEA campagne.

 

  • De Google AdWords advertenties verschijnen wanneer men zoektermen of keywords ingeeft die opgenomen zijn in je zoekwoordenlijst. De positie in de resultatenlijst wordt bepaald door het bedrag dat je wilt betalen per klik (of conversie), de concurrentiegraad van de zoekwoorden en de kwaliteit van je campagne. Het is dus essentieel om een campagne op te zetten die relevante keywords bevat, kwalitatief is opgesteld en de juiste doelen bereikt.

 

  • Met Google AdWords behoud je altijd de volledige controle over jouw budget. En zolang dat dagelijks budget niet overschreden wordt blijven jouw Google AdWords advertenties actief.

 

Hoeveel kost adverteren via Google AdWords?

De kosten voor adverteren via Google Adwords bepaal je volledig zelf. Zoals reeds gezegd, kan je de maximale Cost Per Click zelf bepalen voor elke Google AdWords advertentie. Daarnaast kan je een dagbudget opgeven. Hierdoor wordt er dagelijks nooit meer dan dit bedrag besteed aan advertenties.

Een tweede deel van de kostprijs wordt bepaald door de onderhoudskosten. Het monitoren, analyseren, uitbreiden en optimaliseren van bestaande Search Engine Advertising campagnes is een broodnodig element om langdurig succes te garanderen. Afhankelijk van de grootte van jouw campagne en de moeilijkheidsgraad van jouw doelen, wordt een maandelijkse beheerskost berekend.

iDesignwork houdt jouw Google AdWords budget onder controle. Onze gecertifieerde Google AdWords- specialisten optimaliseren de campagnes regelmatig. Ze zorgen ervoor dat jouw Google AdWords advertenties op de best mogelijke plaatsen verschijnen. Wij controleren jouw campagne(s), analyseren de resultaten en doen de nodige aanpassingen om de advertenties te optimaliseren. Aan de hand van rapportage tools bezorgen wij op regelmatige basis een rapport. In dit rapport vind je de resultaten en een overzicht van de uitgevoerde optimalisaties.

Internetbureau iDesignwork is bovendien gespecialiseerd in conversie gerichte campagnes. Dat betekent dat we ons vooral richten op het genereren van meer leads via Paid Search Advertising. De hoeveelheid clicks is daarbij ondergeschikt aan het aantal klanten of aanvragen dat gegenereerd wordt vanuit de AdWords campagnes. Hoe relevanter we jouw Google AdWords advertenties kunnen maken en hoe beter de rankings worden, hoe meer leads we voor jouw bedrijf kunnen genereren.

 

SOCIAL MEDIA ADVERTISING (SMA)

Social Media Advertising is een vorm van online marketing via social media netwerken. Deze Social media netwerken worden als tool ingezet om de doelgroep te bereiken. Het doel van social media advertising is het creëren van content. Gebruikers kunnen dit delen, liken en interessant vinden waardoor de naamsbekendheid stijgt of het aantal conversies van wordt verhoogd. Het biedt de ideale gelegenheid om onder de doelgroep betrokkenheid en zichtbaarheid te creëren.

Wat je voor social media marketing het beste kunt gebruiken, hangt volledig van jouw doelgroep af. Het is altijd belangrijk om jouw doelgroep goed te kennen, maar voor social media is dit nog belangrijker. Het is namelijk mogelijk met social media advertising om jouw doelgroep specifiek te benaderen. Hierbij komt targetting en contentstrategie kijken.

Wanneer een bericht niet interessant is, scrollt men snel langs dit bericht heen. Zorg er dus voor dat jouw content prikkelt. Wanneer je de doelgroep visueel prikkelt kan je de boodschap overdragen. Beeld en geluid helpen dus vaak ook beter dan tekstuele berichten. Interessante content wordt daarnaast ook vaker gedeeld en geliket. Dit resulteert in een groter bereik, dus meer naamsbekendheid voor jouw bedrijf.

The highest of distinctions is service to others.

King George VI