WordPress

WordPress is een veelzijdig en krachtig een open source Content Management Systeem (CMS). WordPress is het beste en meest gebruiksvriendelijke CMS systeem in de markt en het is uitstekend geschikt alle soorten van websites zoals corporate websites, marketingsites en websites met een focus op content publishing. Daarnaast is het uit te breiden met een enorm aanbod aan plugins en thema’s. Zo krijg je een website met alle functionaliteiten die het nodig heeft.

De voordelen van WordPress en redenen om voor WordPress te kiezen

Er zijn diverse manieren om een website te bouwen alleen de populairste methode is met WordPress. Hieronder zijn 7 redenen beschreven wat de voordelen zijn van WordPress.

WordPress is het populairste open-source content management systeem dat er is. Niet alleen is WordPress een kwalitatief erg goed gebouwd CMS systeem maar een het belangrijkste voordeel is dat de meeste professionals met WordPress werken . Vele (web)designer, programmeurs, marketeers en software ontwikkelaars kiezen ervoor om met WordPress te werken. Dit resulteert in:

 • een snellere ontwikkeling van het CMS zelf
 • meer en beter ontwikkelde WordPress plugins
 • meer en beter ontwikkelde WordPress thema’s
 • meer en betere applicaties die te koppelen zijn met WordPress
 • een snellere ontwikkeling van het CMS zelf

WordPress is gratis

Omdat open source CMS systeem van WordPress gratis is bespaart dit je vele euro’s op jaarbasis. Dit betaald je wel als je met een gesloten CMS zoals Wix werkt. WordPress is open-source. Dit betekent dat de community van WordPress vrijwilligers WordPress verder ontwikkelen en beter te maken en bovendien dat de software beschikbaar blijft voor iedereen. Doordat er zoveel mensen uit de WordPress community WordPress door ontwikkelen blijft WordPress altijd een stapje voor op de rest en wordt het CMS naar het volgende niveau getild.

Door jouw WordPress website heb je een domeinnaam en hosting nodig. Hosting is het huren van wat ruimte op een snelle en beveiligde server die constant verbonden staat met het internet. Een domein is de url die je in jouw browser ziet, meestal de naam van jouw onderneming gevold door een .nl of .com extensie. Met onze eigenWordPress hostingdienst heb je de keuze om direct een WordPress account aan te maken waarna WordPress automatisch wordt geïnstalleerd. U kunt eigenlijk direct beginnen met de bouwen van uw website in WordPress. Met een ander hostingprovider is dit ook geen probleem, hier zijn vaak de zogenaamde one-minute-install koppelingen beschikbaar. Dan heb je met een paar klikken WordPress geinstalleerd op jouw website.

WordPress is gebruiksvriendelijk

Dankzij de website-editor, de thema’s, drag and drop pagebuilders, Wysiwyg (uitgesproken als whizzywig, what you see i what you get) editors en de plugins hoef je geen een enkele regel HTML, CSS, Javascript of php code te schrijven om de website te maken die je wilt. Mocht je toch veranderingen op maat willen toevoegen dan kan dat ook gemakkelijk. Je kunt namelijk zelf ook maatwerk ontwikkelen door de CSS of php te overschrijven. Hiervoor heb je wel einige technische kennis voor nodig. Idesignwork heeft deze kennis in huis.

WordPress beschik over plugins

Een plugin is een kleine software uitbreiding van een externe ontwikkelaar. Je voegt eigenlijk een stukje functionaliteit toe op jouw website binnen WordPress. Met de ene plugin voeg je een hele webshop toe aan jouw website en met ander voegt je wat social media buttons toe of contactformulier. Er zijn vele gratis en ook betaalde WordPress plugins en er komen dagelijks nieuwe bij. Voor elk stukje functionaliteit is er wel een plugin te vinden.

WordPress is zeer flexibiliteit en schaalbaar

Je kunt ten alle tijde controle over jouw WordPress website en je kunt deze mocht je niet tevreden zijn over de hosting jouw website migeren naar een andere hosting provider. Je zit dus niet vast aan één partij en je hebt altijd de mogelijk om het volgende te doen:

 • Gemakkelijk switchen van hostingprovider
 • Gemakkelijk switchen van thema
 • Gemakkelijk plugins installeren, activeren en deactiveren
 • In no-time je hele website redesignen of omzetten
 • Wilt u een webshop toevoegen? Geen probleem. Een blog? Ook geen probleem

 

WordPress is zoekmachine vriendelijk

Je wilt dat jouw website vindbaar is in de zoekmachine van Google en Bing. WordPress is namelijk ook zeer zoekmachine vriendelijk. Naast het veranderen van de permalinks hoef je eigenlijk niets extra in te stellen om jouw website zoekmachine vriendelijk te maken. Wil je aan de slag met SEO? Dan kun je de WordPress SEO Plugin van Yoast installeren en in stellen. Deze plugin helpt je aan een sitemap, het instellen van teksten en titels en zelfs bij het optimaliseren van uw content. Zo is jouw bedrijf nog beter vindbaar in de zoekmachines. Wil je dit gedeelte uitbesteden dan iDesignwork je hierbij helpen.

 

WordPress thema’s

Een WordPress thema is een verzameling bestanden ook wel template files genaamd die zorgen hoe je WordPress website eruit ziet. Met andere woorden: alle stijlelementen die aan de voorkant zichtbaar zijn. Een thema bevat doorgaans meerdere template bestanden zoals afbeeldingen, style sheets of css bestanden en de benodigde php bestanden. Sommige premium thema’s bevatten ook Photoshop (psd) bestanden, zodat je nog meer mogelijkheden hebt. Een WordPress thema past de manier waarop jouw website wordt weergegeven aan, zonder dat de onderliggende WordPress software wordt aangepast. De meeste WordPress thema’s bepalen:

 • Het standaard design van uw website
 • Uw fonts
 • De kleuren
 • Locaties van widgets
 • De stijl van uw blogposts
 • Extra stijl elementen

 

The highest of distinctions is service to others.

King George VI