Een applicatie

Als ondernemer, bedrijf of organisatie wil je de best mogelijke service bieden aan jouw doelgroep. Zowel offline als online. Een app biedt hier nieuwe kansen; notificaties, toegankelijkheid en veel meer.

De naam van jouw bedrijf in de app store. Bied mensen de mogelijkheid om op meerdere manieren met jouw product of dienst in aanraking te komen. Daarnaast omdat je nu op de telefoon staat van klanten zullen ze veel eerder terugkomen dan op jouw website.

Notificaties zorgen ervoor dat u opvalt bij u klanten en ze meteen op de hoogte zijn van de laatste aanbiedingen of nieuws.

Web,native of hybride?

Er zijn veel technieken om een mobiele app te ontwikkelen, maar de drie hoofdgroepen zijn web apps, native apps en hybride apps. Alle drie hebben ze hun voordelen en nadelen. We leggen je uit wat deze zijn.

Web applictaties

Een web app, ook wel PWA (Progressive Web App) genoemd, is zoals de naam al zegt een app gebaseerd op web technologie. Het is in feite een website en je kan ook van elke website een web app maken. Daarnaast heeft het net zoals een ‘echte’ app een splashscreen en een icon als je het installeert op je apparaat. Echter zijn er ook een hoop restricties, de app voelt niet zo snel en toegankelijk aan als een native of hybride app en je kan weinig functies van de telefoon zelf oppakken zoals In App Purchases en notificaties.

Native applicaties

Native apps zijn apps die gemaakt zijn specifiek voor de desbetreffende OS. Android gebruikt C++ en iOS Swift. Het grootste voordeel hiervan is dat je alle beschikbare functionaliteiten van het apparaat hebt. Echter bevatten Hybride apps de meeste functionaliteiten ook en wordt hier vaker voor gekozen, omdat het een codebase is in plaat van twee.

 Hybride applicaties

De meest gekozen techniek om apps te maken tegenwoordig is gebruik maken van een hybride framework zoals React Native. Met een codebase kunnen we voor beide platformen een app maken die vrijwel ‘native’ is.

 

The highest of distinctions is service to others.

King George VI