Een Facebook-videoadvertentie

Facebook-gebruikers houden van video. Elke maand bekijken 1,25 miljard van hen video’s alleen op Facebook Watch, de streaming-videoservice van Facebook. Met Facebook-videoadvertenties kunnen marketeers deze trend in hun voordeel gebruiken. Videoadvertenties krijgen niet alleen meer klikken (twee keer meer, volgens een recent experiment), maar ze geven marketeers ook meer creatieve vrijheid om te pronken met de persoonlijkheid van een merk en emotioneel contact te maken met een publiek. Facebook-videoadvertenties zijn naar voren gekomen als een van de meest effectieve formaten die marketeers tot hun beschikking hebben. Als je weet hoe je boeiende, scrollende videoadvertenties op Facebook kunt maken, kan elke marketeer direct concurrerender worden op het platform. In deze gids leer je de basisprincipes van Facebook-videoadvertenties, vijf tips om de best mogelijke videoadvertenties te maken en voorbeelden van acht bedrijven die het meeste uit video halen. 

Wat zijn Facebook-videoadvertenties?

Facebook-videoadvertenties zijn betaalde advertentieplaatsingen met een video en kunnen op een van de vooraf bepaalde locaties op het Facebook-scherm van een bezoeker worden weergegeven. Je kunt een geheel nieuwe videoadvertentie maken of een bestaand bericht promoten dat een video van je Facebook-account bevat. Plaatsingen voor videoadvertenties op FacebookDe meeste mensen zijn bekend met In-Feed-videoadvertenties: de advertenties die u in uw nieuwsoverzicht ziet terwijl u scrolt. Maar er zijn eigenlijk meerdere plaatsen waar uw Facebook-advertentie kan worden weergegeven. In-feed-advertenties lijken op organische berichten en worden weergegeven wanneer iemand door zijn nieuwsfeed scrolt.

3 redenen waarom Facebook-videoadvertenties u zullen helpen uw marketingdoelen te bereiken

Facebook en zijn gebruikers houden van video

Wanneer uw advertenties video bevatten, helpt u Facebook een van zijn kerndoelen te bereiken en biedt u het type inhoud waar Facebook-gebruikers naar hunkeren. Mark Zuckerberg is al heel lang optimistisch over video. “Ik denk gewoon dat we over een paar jaar in een wereld zullen zijn waar de overgrote meerderheid van de inhoud die mensen online consumeren video zal zijn”, zei Zuckerberg in 2016 tijdens een keynote speech op het Mobile World Congress in Barcelona. Sindsdien heeft Facebook zich erop gericht om het grootste door advertenties ondersteunde videoplatform te worden. Door video in uw advertenties te gebruiken, bent u afgestemd op de doelen van Facebook. Facebook-gebruikers lijken blij te zijn met de voortdurende verschuiving naar video. Ongeveer 65% van de Facebook-gebruikers in de VS zegt dat ze elke dag video’s op Facebook bekijken, en 60% van de mensen die online video’s bekijken, doet dit op Facebook. Ook verwacht 60% van de mensen het komende jaar meer sociale video te zullen bekijken. Videoadvertenties zullen helpen nieuwe klanten op Facebook aan te trekken, aangezien video zo’n populair medium op het platform is.

Video is boeiender dan andere inhoud op Facebook

De liefde van mensen voor video betekent ook dat ze er meer tijd aan besteden en er meer mee bezig zijn dan andere media. Het gemiddelde betrokkenheidspercentage op Facebook-videoberichten is 6,13%, wat een hoger betrokkenheidspercentage is dan enig ander type inhoud op Facebook. En mensen keken vijf keer langer naar video dan naar statische content.

Facebook-videoadvertenties converteren meer dan andere soorten advertenties.

Het beste nieuws voor marketeers is dat videoadvertenties niet alleen klanten aantrekken; ze moedigen hen zelfs aan om efficiënter te converteren. Volgens deze peiling zegt bijna 69% van de marketeers dat videoadvertenties beter presteren dan beeld- en platte tekstadvertenties op Facebook, terwijl video’s het beste medium zijn om een ​​nieuw product te vinden, volgens bijna een derde van de verladers. In een voorbeeld ziet het bureau ClearPivot 20% tot 30% hogere conversiepercentages met video op Facebook-advertenties. Bovendien zegt 22% van de mensen dat ze video gebruiken om informatie over merken te verzamelen. De conclusie? Mensen kijken niet alleen graag naar video op Facebook, maar advertenties met video’s helpen je kijkers om te zetten in klanten.

 

 

 

The highest of distinctions is service to others.

King George VI