Shopify 

Hoewel relatief misschien een nieuwkomer in Nederland, biedt het meteen een veelzijdig, full-featured e-commerce platform, dat zich in rap tempo doorontwikkelt. Bereikbaar voor zowel kleine als grote bedrijven, want zowel Shopify als Shopify Plus hebben zich ontwikkeld tot leiders op hun gebied. Hieronder laten we je graag nader kennis met Shopify maken of je kan Shopify alvast gratis uitproberen. In Nederland groeit het enthousiasme voor Shopify met de dag. Het platform staat bekend als ‘s werelds grootste Software as a Service (SaaS) aanbieder, met meer dan 600.000 actieve gebruikers over de hele wereld. Een webshop is snel gebouwd en gaat gepaard met relatief lage initiële kosten. Met de komst van extensies en betaalmethoden geschikt voor de Nederlandse markt, krijgt Shopify ook in Nederland nadrukkelijk voet aan de grond. De Shopify webshops zijn sterk waar het gaat om integraties, mobile responsive designs, snelle bouw, lage startkosten en eenvoudig beheer.

Shopify staat bekend om het feit dat ze van het lanceren van een webshop een snel en gestroomlijnd proces hebben gemaakt. Vrijwel alle toepassingen en thema’s zijn mobile responsive, iets wat anno 2018 steeds meer een must is. Met in het achterhoofd de gedachte dat 50% van alle online aankopen op een smartphone of tablet gedaan worden, zorgt prettig winkelen op mobiele fronten tot meer conversie.

Shopify staat ook voorop als het gaat om het gemak in beheer. Een gebruiksvriendelijke back- en front-end zorgen voor overzichtelijke aanpassingsmogelijkheden zonder hoofdpijn. De hierboven genoemde Software as a Service-structuur is daar de oorzaak van. De hosting en technische randzaken worden door Shopify geregeld (in samenwerking met een Content Delivery Network partij) en de software sluit hier naadloos op aan. Dit zorgt voor een eenvoudige installatie, zodat er volledige aandacht besteed kan worden aan het daadwerkelijk verkopen en marketeren.

Korte ontwikkeltijd

Een webshop bij Shopify heb je doorgaans snel in de lucht, gezien de korte ontwikkeltijd van 3-4 weken. Shopify neemt namelijk de hosting en software voor haar rekening, waardoor de gebruiker zich volledig kan richten op het inrichten en ontwerpen van de webshop. Die webshop bevindt zich volledig in de cloud, waardoor ook tijdens de piekbelasting als bijvoorbeeld Black Friday en Cyber Monday, de webshop blijft draaien. Het inkopen van extra servercapaciteit hoort daarmee ook tot het verleden. Een domeinnaam is ook eenvoudig aan te schaffen en is meteen gekoppeld aan jouw Shopify webshop. Zelf biedt Shopify veel guides en hulpmiddelen aan in het Shopify Help Center, en staat de klantenservice ook 24/7 via e-mail, telefoon en live chat voor je klaar.

Thema’s

Shopify etaleert een breed scala aan professionele en mobile responsive thema’s, waarmee je de webshop aantrekkelijk en gepersonaliseerd vorm kan geven. Dit thema vormt vervolgens de basis van de webshop en is op veel vlakken aan te passen. Er zijn daarnaast partners die zich richten op het aanbieden van maatwerkoplossingen, zodat er aan alle wensen voldaan kan worden.

Koppelingen

Bij Shopify is het ook mogelijk koppelingen te integreren in het CMS systeem. Zoals koppelingen met betaalproviders zoals iDeal en koppelingen met boekhoudsystemen zoals Exact Online en Yuki. Daarnaast maakt Shopify het ook mogelijk om een koppeling te integreren met verschillende marketingkanalen. Zo biedt de App Store een koppeling met o.a. Google Shopping, Facebook advertenties en Google AdWords. Verder is er nog een ruime selectie tools en extensies beschikbaar om de webshop verder te optimaliseren en biedt het de mogelijkheid voor een meertalige shop.

Migratie

Shopify is het perfecte platform om een nieuwe start mee te maken. Door de open structuur van het Shopify platform kunnen derde partijen hun eigen apps aanbieden, terwijl je toch het gemak hebt van een snel platform, waar je in technisch opzicht geen omkijken naar hebt. Het kan zijn dat je niet tevreden bent over de huidige software die je gebruikt. De tools en thema’s van Shopify zijn mobile responsive en hebben een moderne en strakke lay-out. Het migreren van een een webwinkel van WooCommerce, Prestashop of een ander platform naar een professionele Shopify webshop, kan geheel verzorgd worden door de experts van iDesignwork. Vraag bovendien naar de mogelijkheden om dit geheel toe te spitsen op jouw voorkeuren en omstandigheden.

Shopify Plus

Wil je echt helemaal uitpakken en met maatwerk jouw webshop finetunen dan is er ook nog Shopify Plus. Shopify Plus is de nieuwe oplossing voor grootschalige webwinkels, de grote broer van Shopify. Als je wilt opschalen naar het volgende niveau, omdat je verkoopvolume de pan uit rijst dan kan Shopify Plus voor jouw webshop de ideale oplossing zijn. Het biedt verschillende klonen van je webshop, zodat je jouw producten tegen verschillende valuta en in verschillende landen kan verkopen. Verder biedt het onder andere speciale support, in de vorm van een Merchant Succes Manager die jou begeleidt in de stappen naar succes; maar ook bijvoorbeeld een customizable check-out en Shopify Cart Scripts.

 

Korte verbetertijd

Normaal gesproken heb je bij Shopify meteen een webshop in de lucht, gezien het korte verbeterseizoen van 2-3 weken. Shopify houdt zich bezig met facilitering en programmering, zodat de klant zich volledig kan concentreren op het opzetten en plannen van de webshop. Die webshop staat volledig in de cloud, zodat de webshop ook tijdens toploads als Black Friday en Cyber ​​Monday blijft draaien. Het kopen van een extra arbeidslimiet in deze zin is een overblijfsel uit vervlogen tijden. Een kamernaam is ook makkelijk te kopen en is direct gekoppeld aan je Shopify webshop. Shopify zelf biedt veel tools en apparaten in het Shopify Helpcentrum, en de klantenservice is ook elke minuut van elke dag toegankelijk via e-mail, telefoon en live bezoeken.

onderwerpen

Shopify toont een breed scala aan deskundige en draagbare responsieve onderwerpen, zodat u de webshop op een aantrekkelijke en op maat gemaakte manier kunt plannen. Dit onderwerp vormt dan het uitgangspunt van de webshop en kan op veel vlakken worden gewijzigd. Er zijn ook handlangers die zich richten op het aanbieden van maatwerkpakketten zodat aan alle wensen kan worden voldaan.

Met Shopify is het ook denkbaar om koppelingen in het CMS-framework op elkaar af te stemmen. Denk aan koppelingen met betaalleveranciers voor bijvoorbeeld iDeal en koppelingen met boekhoudkundige kaders als Exact Online en Yuki. Evenzo maakt Shopify het denkbaar om een ​​koppeling met verschillende advertentiekanalen af ​​te stemmen. Zo biedt de App Store een koppeling met Google Shopping, Facebook-notificaties en Google AdWords. Daarnaast is er een ruime keuze aan tools en extensies aanwezig om de webshop nog meer te stroomlijnen en kun je kiezen uit een meertalige winkel.

Shopify Plus

Als je echt hard en snel moet gaan en je online winkel wilt aanpassen met maatwerk, is er ook Shopify Plus. Shopify Plus is het nieuwe antwoord op de enorme omvang van online winkels, de oudere broer of zus van Shopify. Ervan uitgaande dat u een hoger niveau moet bereiken naarmate uw bedrijfsvolume omhoog schiet, dan is Shopify Plus op dat moment misschien het beste antwoord voor uw online winkel. Het biedt verschillende klonen van uw webshop, met als doel dat u uw artikelen in verschillende geldvormen en in verschillende landen kunt verkopen. Het biedt ook buitengewone hulp, als een Merchant Success Manager die u door de middelen leidt om vooruitgang te boeken; maar daarnaast bijvoorbeeld een aanpasbare registratie en Shopify Cart Scripts.

The highest of distinctions is service to others.

King George VI