Dropshipping webshop

Dropshipping is voor veel startende webwinkeliers dé oplossing om op een laagdrempelige manier een webshop te beginnen. Je hebt hiervoor geen groot startkapitaal nodig en loopt geen grote risico’s. Bij een dropshipping webshop besteed je namelijk naast de verzending ook de inkoop en het voorraadbeheer uit aan een groothandel oftewel dropshipping leverancier. Pas als er door een klant een bestelling op jouw webshop wordt geplaatst en deze betaald is, zet je deze bestelling door naar de groothandel. Zo loop jij geen financieel risico, je hebt het geld immers al binnen. De dropshipping leverancier levert vervolgens het product rechtstreeks uit zijn magazijn aan jouw klant.

 

 • Webshop (beginnen) zonder voorraad
 • Geen inkooprisico
 • Logistiek, verzending & retournering uitbesteden aan partners
 • Toegang tot apps die jouw webshop nog succesvoller maken
 • Flexibel ondernemen

Dropshippingspecialisten en partners

De dropshipping groothandel verzorgt een groot gedeelte van jouw verkoopproces. Het is dan ook belangrijk dat je zakendoet met een partij waarmee je goede afspraken kunt maken. Op welke punten moet je zoal letten als je op zoek gaat naar dropshipping leveranciers? Een van de belangrijkste dingen is betrouwbaarheid. Dropshipping partijen moeten doen wat ze zeggen, zodat jij beloftes naar je klant kunt waarmaken. Betrouwbare dropshipping groothandels werken vaak met vaste bedragen per bestelling. Hierbij geven ze duidelijk aan wat ze voor dat bedrag leveren. Een ander punt waarop je kunt letten is het voorraadbeheer. Hoe vaak werkt de leverancier de voorraad bij en zijn producten eigenlijk altijd beschikbaar?

 

CCV Shop werkt samen met verschillende groothandels. Iedere dropshipspecialist heeft zijn eigen productaanbod. Het merendeel van deze groothandels biedt ook dropshipping aan. Dropshipping beginnen? Hieronder een overzicht van de groothandels waarmee je eenvoudig een koppeling kunt maken als je jouw webshop runt met de software van CCV Shop.

De voordelen van een koppeling tussen CCV Shop en een dropshipspecialist

 • Via CCV Shop is het maken van een koppeling met diverse betrouwbare leveranciers eenvoudig en na het koppelen kun je direct starten met de verkoop
 • Het productaanbod van de dropshipspecialist wordt automatisch ingeladen op jouw webshop
 • De voorraad van de dropshipper wordt dagelijks of zelf meerdere keren per dag bijgewerkt

 

Jouw eigen dropshipping webshop beginnen

CCV Shop heeft een samenwerking met een groot aantal dropshipping groothandels. Een eigen webwinkel starten in combinatie met een groothandel is met CCV Shop eenvoudig geregeld. Voor maar € 44,95 per maand kun je met dropshipping beginnen inclusief jouw eigen webwinkel. Je kunt zelf bepalen met welke groothandel(s) je eventueel een koppeling wilt maken.

De voordelen en werking van een dropshipping webshop zijn je inmiddels hopelijk duidelijk, maar het is belangrijk om, voordat je met dropshipping begint, goed na te denken over jouw kansen binnen de e-commerce. Kun je bijvoorbeeld voldoende opvallen op het gebied van (online) marketing, support en social media? En is jouw beoogde doelgroep genoeg geïnteresseerd in de producten die je wilt verkopen middels dropshipping? En hoe zit het met de concurrentie? Zijn er veel concurrenten die online dezelfde producten aanbieden? En hoe pakken zij dit aan?

Het is belangrijk om jezelf deze vragen te stellen voordat je besluit om een dropshipping webshop te beginnen. Heb je nog niet op alle vragen een antwoord? Dan kun je natuurlijk ook simpelweg starten en jouw dropshippingstrategie stapsgewijs bijschaven totdat deze na een tijdje goed werkt voor jou.

Starten met dropshipping

Net als iedere andere onderneming begin je jouw dropshipping webshop dus met marktonderzoek. Heb je besloten om met dropshipping aan de slag te gaan? Gefeliciteerd! Schrijf je webshop in bij de Kamer van Koophandel. Benader vervolgens de dropshipping leverancier(s) van jouw keuze en maak goede afspraken over onder andere producten, prijzen, levering en service. Start vervolgens jouw eigen webshop. Bij CCV Shop heb je volop eigen ontwerpmogelijkheden om het gewenste uiterlijk van jouw webshop te creëren. Op deze manier kun je je met het design onderscheiden van de concurrenten. Begin vervolgens met het promoten van je dropshipping webshop om de online zichtbaarheid te vergroten en de eerste verkopen binnen te halen. Bouw vervolgens verder aan je eigen merk om de omzet te laten groeien.

Hoe werkt een dropshipping webshop in de praktijk?

Laten we als voorbeeld nemen dat je een webshop in computers runt en gebruikmaakt van dropshipping. De klant plaatst op jouw webshop een bestelling voor een geheugenkaart. Je bevestigt de bestelling van de geheugenkaart vanuit jouw webshop aan de klant. Op het moment dat de betaling van de klant binnen is, plaats jij als computershop een bestelling bij jouw dropshipper. Jij loopt op deze manier dus geen enkel financieel risico omdat jij het verdere proces pas in gang zet nadat je jouw geld binnen hebt.

De dropshipper gaat, nadat jij hem betaalt, met de door jou doorgestuurde bestelling direct voor je klant aan de slag. De geheugenkaart komt uit het magazijn van jouw leverancier, hij pakt de bestelling in en zorgt dat deze bij je klant wordt afgeleverd. Jij kunt het logistieke proces volgen en communiceert met je klant dat de bestelling onderweg is. De bestelling wordt geleverd en als het goed is, is je klant tevreden met het product dat hij ontvangt. De klant merkt er dus niets van dat jij zakendoet met een dropshipper en het product niet uit jouw eigen magazijn levert. De brutowinst die je maakt op de verkoop van de geheugenkaart is het verschil tussen de verkoopprijs die jij bij de klant in rekening gebracht hebt en de inkoopprijs die jij met de dropshipper hebt afgesproken.

 Nadelen van  het dropshippen

Er zijn veel voordelen bij het werken met dropshipping leveranciers. Het is echter geen garantie voor succes, er zijn ook nadelen. Of de voordelen groter zijn de nadelen verschilt per webshop. Weeg daarom goed af wat dropshipping voor jouw online business kan betekenen.

Grotere concurrentie op product- en prijsniveau

Dropshipping is tegenwoordig immens populair. Dit betekent ook dat er veel concurrentie op de markt is die wellicht dezelfde producten afnemen bij jouw dropshipper. Ook kan het zo zijn dat de verkoopprijzen door de leveranciers worden vastgesteld, waardoor je niet op prijs kunt concurreren. Zorg ervoor dat je je op andere gebieden onderscheidt van andere webwinkels om succes te boeken via dropshipping.

Retourneren is lang niet altijd mogelijk

Als je werkt met een dropshipper blijf jij vaak verantwoordelijk voor de retouren. Klanten sturen het product dus terug naar jou en niet naar je leverancier. Het herroepingsrecht geldt voor consumenten, maar niet voor bedrijven die onderling zakendoen. Als je leveranciers selecteert, is het goed om je vooraf te verdiepen in de mogelijkheden voor retouren. Bij diverse leveranciers is het mogelijk om het product te retourneren, maar bij het merendeel is dit niet mogelijk. Je bouwt dan zelf een voorraad op.

Fouten van leveranciers schaden jouw klantrelaties

Bij dropshippen besteed je veel uit, waardoor je niet op alle processen invloed hebt. Als er is misgaat, bijvoorbeeld de leverancier levert te laat of zelfs helemaal niet, dan ziet de klant dat als een fout of slechte service van jouw webshop. Zorg er daarom voor dat je zakendoet met betrouwbare partijen om zo veel mogelijk problemen vooraf te tackelen.

 

Dropshipping-specialisten en partners

De dropshipping groothandel neemt je een groot deel van je verkoopproces uit handen. Het is daarom belangrijk dat u zaken doet met een partij waarmee u goede afspraken kunt maken. Waar moet je op letten bij het zoeken naar dropshipping-leveranciers? Een van de belangrijkste dingen is betrouwbaarheid. Dropshipping-partijen moeten doen wat ze zeggen, zodat u uw beloften aan uw klant kunt nakomen. Betrouwbare dropshipping groothandels werken vaak met vaste bedragen per bestelling. Ze geven duidelijk aan wat ze leveren voor dat bedrag. Een ander punt om in gedachten te houden is het voorraadbeheer. Hoe vaak werkt de leverancier de voorraad bij en zijn producten altijd beschikbaar?

CCV Shop werkt samen met verschillende groothandels. Iedere dropship specialist heeft zijn eigen assortiment. De meeste van deze groothandels bieden ook dropshipping aan. Dropshippen starten? Hieronder vindt u een overzicht van de groothandels waarmee u eenvoudig een koppeling kunt maken als u uw webshop runt met CCV Shop software.

De voordelen van een koppeling tussen CCV Shop en een dropship specialist

 • Verbinden met diverse betrouwbare leveranciers gaat eenvoudig via CCV Shop en na het aansluiten kun je direct beginnen met verkopen
 • Het assortiment van de dropship specialist wordt automatisch geladen in jouw webshop
 • De voorraad van de dropshipper wordt dagelijks of zelfs meerdere keren per dag bijgewerkt

The highest of distinctions is service to others.

King George VI